Torcida Escapulada

Història

QUI SOM I D'ON VENIM?

La Penya TORCIDA ESCAPULADA (coneguts com "Els Tigres de Gràcia"), és una penya de socis i també no-socis del Club Esportiu Europa i la USAP. Aquesta penya neix arrel de la fusió de dues existents, la "Penya Escapulada" i la "Torcida Europa". Les dues penyes ja actuaven conjuntament en moltes activitats, però sols com a col•laboració, fins que les necessitats de cadascuna i la també necessitat de l'estadi Nou Sardenya de gaudir d'una afecció sorollosa, va acabar amb els presidents de totes dues penyes asseguts davant una taula i parlant sobre una possible fusió.

Es va decidir respectar, com a primer nom, el de la penya en aquell moment més nombrosa (la Torcida), afegint al darrere el nom de Escapulada, donant origen a la Penya Europeista TORCIDA ESCAPULADA, amb data de fundació de 9 de Març de 2002.

LA TORCIDA EUROPA I LA PENYA ESCAPULADA

PENYA TORCIDA EUROPA

Tot va començar amb un grup de tres amics que estàven tocant la guitarra i el baix elèctric i cantant a casa d'un d'ells. Van començar a parlar d'anar al Nou Sardenya a animar a l'equip de la nostra Vila i, coincidint amb el derbi contra el Sant Andreu (temporada 2000-01), van decidir anar al camp i van començar a confeccionar la magnífica pancarta.

Van sorprendre a tothom amb les percussions i ritmes brasilers. (A la foto podeu veure membres de la encara original Torcida Europa en el derbi contra el Sant Andreu d'un any més tard, la temporada 2001-02).

PENYA ESCAPULADA

La Penya Escapulada es va fundar el 14 de Gener de 2001, i la seva primera aparició pública va ser a internet. Posteriorment van establir-se com a grup d'animació, sent protagonistes indiscutibles del Play-Off 2000-2001, sobretot en el desplaçament a Lorca en la segona jornada de la lligueta (A la foto podeu veure uns quants dels membres de l'antiga penya minuts abans de l'inici del partit, a la grada del San José de Lorca).
Al mes de setembre part de la directiva de la penya va entrar a fer la web oficial de l'Europa, i els socis restants van deixar l'animació per treballar al darrere del club, en tasques de publicitat, web i documentació.

LA PENYA ESDEVÉ TAMBÉ USAPISTA

A finals de 2002, els socis de la nostra penya decideixen oficialitzar un sentiment que molts d'ells portaven dins. La Torcida Escapulada deixa de ser només una penya de l'Europa, per a ser també una penya de la USAP. La passió pel rugbi d'alguns de nosaltres, inclosos ex-jugadors internacionals d'aquest esport (un dels nostres consocis va disputar un partit contra França, defensant la samarreta de la nostra selecció, la catalana), sumada a l'esperit català de gairebé la totalitat de socis, ens va fer constituir oficialment aquesta passió dins la penya.

LA PENYA A INTERNET

Un punt essencial i clau en la nostra penya és Internet. Des del 14 de gener de 2001, aquest mitjà ha estat l'impulsor i aglutinador de totes les nostres activitats. Ha servit de plataforma per al coneixement de la Torcida i les nostres activitats arreu. A part, suposa un punt de reunió de tots els consocis (sobretot al xat i fòrum) on poden discutir sobre el nostre entorn, l'Europa, la USAP i perquè no (de tant en tant) de res a veure amb l'esport.

ORÍGENS: La primera presència a Internet del que finalment seria la Torcida Escapulada fou la web oficial de la Penya Escapulada, que durant 6 mesos ( i abans de crear la web oficial del club ) va servir de referència informativa a tot el món escapulat. Era fins llavors la única web de tota la tercera divisió en donar puntual informació del seu equip, així com fotografies dels desplaçaments i declaracions dels jugadors al finalitzar el partit.

Posteriorment va aparèixer ( i tan sols durant un més donada la ràpida fusió ) la web de la Torcida Europa, una web molt informal i de caràcter més informatiu i simpàtic, molt diferent a la "política" que va seguir la seva web germana.

EVOLUCIÓ: El primer signe d'evolució de la penya un cop fusionada va ser la, també, fusió de les dues webs existents que es convertirien en la web "mare" de l'actual. El disseny fou, llavors, molt innovador en contraposició al que oferien les dues anteriors webs.

El motiu d’orgull més gran de la Torcida a Internet res a veure tenia amb la penya: al setembre de 2001 dos consocis van ser els encarregats de crear, dissenyar i mantenir la nova web oficial del Club Esportiu Europa. Un projecte ambiciós que aniria creixent fins a convertir-se en el referent indiscutible dels clubs modestos arreu de Catalunya i la península ibèrica, fins al punt de rebre el premi a "la millor divulgació esportiva periodística - Nit de l'Esport 2002".

La web oficial va arribar a superar la xifra de 600 visites en un sol dia, xifres que superaven fins i tot a les de les webs d'alguns clubs de Primera Divisió. Mantenia un ritme d'actualització diari i era la web catalana que més immediatament oferia les cròniques, declaracions i imatges dels partits. Lamentablement, el caciquisme del president del club (Conrad Pugés) va acabar amb la nineta dels ulls de tots els escapulats.

EL_2003 L'inici de l'any suposa un nou pas endavant en la nostra web. El dia 1 de gener estrenàvem una web independent de temàtica 100% USAP. Mantenint la mateixa estructura de disseny que la versió escapulada, aquesta expansió venia motivada per la necessitat d'ampliar la informació i els continguts de la USAP, que es quedaven curts ubicats en una secció de la web anterior.

A més a més, per a facilitar la ràpida entrada a tots els nostres continguts web, sigui pels més interessats en notícies de l'Europa com en les de la USAP, creàvem uns dominis directes a cada una de les versions: per a accedir a la versió europeista, es mantenia la direcció web que tothom coneixia fins a la data, "torcidaescapulada.tk", i per a la nova versió de la USAP es creava "torcidausap.tk", passant "penyatorcida.tk" a ésser el domini general d'entrada a les webs de la Torcida.

El 2004 Aquest any la web aconsegueix tenir un domini propi i l’adreça passa a ser la següent: www.torcidaescapulada.com donant més professionalitat i seriositat el nostre projecte.

El 2006 La web canvia totalment de disseny i amplia seccions i continguts. També augmenten el nombre de visites.

MASSA SOCIAL

Des de la seva creació el nombre de socis de la penya ha augmentat de forma sorprenent. A l’any de la seva fundació es va acabar la temporada amb 15 socis. L’any següent es va arribar fins els 30 socis. I la pujada més forta es va donar a la temporada 2004-05, en la qual es va arribar els 60 socis, xifra impensable per la majoria de directius que formaven la penya. La temporada 2005-06 la Torcida Escapulada ja té, gairebé, 70 socis.

UBICACIÓ AL NOU SARDENYA

La Torcida Escapulada s'ubica en diferents llocs de l'estadi depenent de l'equip que hi disputa els partits ( l'explicació ve donada per motius de sonoritat del camp ). En els partits del primer equip els torcidencs ens situem al gol on ataca l’Europa, conjuntament amb el Caliu Gracienc, per tal de fer més soroll. En temporades anteriors ens situàvem al lateral, enfront de tribuna.

En partits del Juvenil "A" i del Femení ( que no hi ha tanta presència d'afeccionats a la grada ) ens situem a la zona coberta de tribuna, donat que així els nostres crits se senten més forts.

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


*

No trackbacks yet.