Torcida Escapulada

Entrevista a Oleguer Olivé al butlletí del Caliu Gracienc

(5 de febrer de 2006)

Encetem una nova sèrie d’entrevistes al presidents de les altres penyes escapulades. Iniciem aquesta sèrie amb l’Oleguer Olivé, president de la penya més jove de l’entitat escapulada.

-      Des de quan ets president de la Torcida Escapulada?

Ho sóc des de l’octubre de l’any 2003, en substitució de l’Aitor Leniz.

-       Explica’ns breument quina és la història de la Torcida Escapulada

La Torcida Escapulada es va fundar el 9 de març de 2002 arrel de la fusió de dues penyes ja existents: La penya Torcida Europa i la penya Escapulada. Els primers anys van ser complicats pel que fa el nombre de socis, però actualment estem en el millor moment des de la nostra creació.

-       A quina part del camp us col·loqueu habitualment?

Ens col·loquem al gol on ataca l’Europa juntament amb el Caliu Gracienc. Però als inicis de la Torcida ens situàvem al lateral perquè era una zona que hi havia poc ambient. S’animava molt poc.

-       Quines són les relacions amb la resta de penyes?

Les relacions amb la Pep Rovira, l’Agrupació Europeista i la Penya Xupitos són cordials.

-       I amb el Caliu Gracienc en concret?

Les relacions són bones i correctes. En els anys anteriors va haver-hi alguns problemes, però actualment el diàleg és bo i crec que s’hauria d’aprofitar més aquesta bona entesa. Amb el Caliu tenim més contacte que amb les altres penyes, ja que compartim la mateixa ubicació a l’estadi.

-       I amb el Club?

Són bones, en comparació amb l’època en que estava en Conrad Pugés que ens ignorava com a penya. Però amb l’actual junta encara hi ha moltes coses a millorar que esperem que de mica en mica es puguin aconseguir, com per exemple: entrades a fora, desplaçaments, etc.

-       Per què creus que havia gent que no volia que les relacions amb ambdues penyes no fossin bones?

Doncs la veritat és que no ho sé. En aquella època jo encara no era president i no en tenia constància.

-       Que creus que es pot fer per portar gent al camp?

Guanyar partits. Si tenim un equip que agrada a la gent, segur que l’estadi s’omplirà. Però si l’equip no dóna la talla és bastant complicat. La millor forma per enganxar a la gent és guanyant. També promocionaria més el club pel barri i per la Festa Major. Crec que haurien d’aprofitar que la Festa Major porta molta gent a Gràcia per fer més publicitat de l’Europa.

-       I gent jove?

Això és bastant complicat. Bàsicament és el mateix que la resposta anterior: Guanyar partits. Potser una forma d’enganxar al jovent seria donar entrades gratuïtes a les escoles de Gràcia.

-       Partidari de jugar dissabtes vespre, diumenges al migdia o el diumenge a la tarda

Sóc partidari de jugar els diumenges a les 12h, tal com es fa actualment. Crec que canviant l’horari o el dia empitjoraria la presència de públic, sobretot de la gent gran. Però també és veritat que potser si es jugués a la tarda vindria més jovent, tot i que, ho veig complicat. Només hi ha una manera de saber-ho: fent una prova.

-       D’on prové la teva afició a l’Europa

De família. A casa meva tots som de l’Europa. El meu pare fins i tot va estar a la directiva, però ja fa molts anys. I ara jo i el meu germà Bernat estem a la Torcida per fer tot el que es pugui per fer l’Europa més gran.

-       Desprès d’un parèntesis,  com et vas tornar a enganxar a l’Europa?

Em vaig enganxar gràcies a Internet i a la Torcida Escapulada. Jo quan no venia a l’estadi escoltava tots els partits per la ràdio perquè no hi podia anar. Però a través d’Internet vaig conèixer l’Àngel Garreta i em va convidar a presenciar els partits amb la Torcida i des d’aquell moment que no hi falto mai.

-       Com veus, l´estat de salut de l´entitat?

L’estat de salut és força bo i és millorable en els pròxims anys. Econòmicament i socialment s’ha millorat amb escreix. Però el problema seriós és l’aspecte esportiu que no acaba de funcionar. Fa molts anys que no veiem un equip que ens faci gaudir i això em preocupa molt. I no veig la solució. Vam començar la temporada amb molta il·lusió, amb un projecte que era intentar l’ascens a 2a B, però la realitat és un altra. Actualment estem fotuts, però ara el que toca és confiar amb l’entrenador, els jugadors i amb el president. S’ha de fer pinya.

-       Posició que acabarà la lliga el primer equip?

Crec que setens amb opcions de fer play-off fins a l’últim partit.

-       “Carpe diem” digues la teva, el que vulguis.

No entenc perquè serveix l’Europa B. M’agradaria veure més jugadors del filial al primer equip. Crec que aquests jugadors es mereixen més oportunitats. No entenc el fitxatge de Dani Royo,jo apostaria per jugadors de la casa que són molt bons.Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


*

No trackbacks yet.