Torcida Escapulada

Entrevista a Aitor Leniz al diari de la penya "Angelets de la Terra"

P - Una mica d´història: Com i quan va néixer la penya Torcida Escapulada?

R - La Penya Torcida Escapulada tal i com la coneixem avui és fruit de la fusió de dues penyes petites, anomenades "Penya Escapulada" i "Torcida Europa". Originàriament aquestes dues penyes eren d'animació exclusiva del Club Esportiu Europa (el club de futbol de la Vila de Gràcia). Posteriorment, un cop ja sota el nom de Torcida Escapulada, es va anar evolucionant i convertint també en usapista.

P - Com va arribar la flama usapista a una penya de futbol?

R - Gairebé de casualitat. Al principi, com hem dit abans, la penya era d'animació de l'Europa, però un bon dia es va començar a parlar sobre la USAP. Al principi eren simples comentaris i xerrades sobre el club i el que representa de catalanitat a la Catalunya Nord. Posteriorment, l'interès sobre l'equip va anar creixent i el fet de que dos dels nostres socis actuals hagin jugat a rugbi (un encara en actiu) va provocar que la USAP fos motiu de moltes tardes de cafè. Finalment, i vist que molta gent estava interessada en l'equip, vam decidir formalitzar la nostra vessant usapista a nivell de penya (amb una web pròpia i ja aquest mes de gener passat amb el nostre primer desplaçament a l'Aimé Giral).

P - Vosaltres sou definitivament "Graciencs". Pots explicar d´on ve i perquè voleu guardar aquesta particularitat?

R - Actualment Gràcia és, a nivell oficial, un barri (o districte) de la ciutat de Barcelona. Però antigament Gràcia havia estat una Vila lliure i independent de la gran ciutat. Gràcia té una cultura i unes tradicions pròpies, diferents de Barcelona, a més que la seva estructura de carrers, alçades d'edificis, etc... res té a veure amb una ciutat gran i metropolitana. Nosaltres no tenim res en contra de Barcelona (ni molt menys) però és veritat que ens sentim 100% graciencs. Volem la Vila de Gràcia, no el "districte" o "barri" de Gràcia. De fet no estem demanant cap llibertat que no haguem tingut ja en un passat relativament proper (120 anys). La nostra reivindicació gracienca és, a nivell municipal, similar a la de Catalunya i la Catalunya Nord a nivell nacional.


P - L´ambient de l'Aimé Giral es "l´orgull" dels nord-catalans, però m´agradaria saber com ho trobeu? Què us agrada més i què us agrada menys?

R - Vam poder viure l'escalfor de l'Aimé Giral (a banda de les vegades que l'hem vist per la TV), en el partit USAP - Munster de H-Cup, i el vam trobar realment extraordinari. Nosaltres estem acostumats, en l'esport del futbol, a que als estadis siguin les penyes qui comencin a cridar i engrescar la resta de l'estadi, però a Perpinyà vam veure com tot l'estadi per ell mateix semblava posar-se d'acord per a cridar "USAP!! USAP!!" en moments importants del partit.... El que ens agrada menys? Que hi hagi una paradeta on vénen menjar 'típic espanyol', per que els seguidors de la USAP no són espanyols, són catalans. Ah, i també que els entrepans no siguin de pa amb tomàquet !!!... això és imperdonable !!!! hahahaha :)


P - Teniu relacions amb d´altres penyes "del sud"?

R - Organitzem els autobusaps amb els amics de rugbycatalà (gràcies a la col·laboració dels Angelets), i també estem en contacte amb la Penya Baix Montseny, que probablement s'afegirà al proper desplaçament, gràcies a que el president d'aquesta penya curiosament també és president d'una penya de l'Europa . Al final tots som com petits germans hahahaha. Properament també anirem a animar un partit del filial, l'USAP-Barcelona.

P - En conclusió, què li falta a la USAP per a ser el club de tots els Catalans
(del sud i del nord)?

R - A nivell de la gent (afeccionats, socis, penyes del nord) s'està fent una gran tasca. Sobretot cal lloar la feina que feu els Angelets (i que consti que no ho dic per a quedar bé, sinó per que trobo que realment és així). En aquest moment el poder és la directiva i presidència de la USAP, que ha de posar de la seva banda i destinar una secció o representació de la mateixa a treballar EXCLUSIVAMENT per al potenciament de l'entitat arreu dels Països Catalans, i de la llengua catalana en tots els racons del club. Si això s'aconsegueix i la gent es compromet amb aquesta feina d'aquí a un temps relativament proper podrem felicitar-nos tots plegats pel gran éxit aconseguit.

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


*

No trackbacks yet.