Torcida Escapulada

Entrevista a Aitor Leniz a www.ceeuropa.com

29 D'OCTUBRE DE 2002

P = Pregunta  -- R = Resposta

P- Què ens pot dir l'actual president de la Torcida dels orígens de la seva penya i de l'evolució d'aquesta fins a les dates actuals?

R - La Torcida Escapulada va néixer com a fusió de dues existents, la Penya Escapulada, que mantenia la única web que tractava l’actualitat del club, i la Torcida Europa, un grup de joves que volien donar ambient al lateral del Nou Sardenya. Vam decidir unir esforços i hem anat augmentant el nombre de socis progressivament.

P- Com es va produir la seva elecció com a president de la penya?

R - Un cop feta la fusió es va decidir que jo seria el president i en Xavier Valls i Natàlia Coll els vice-presidents. D’aquesta manera teníem un representant de la Torcida, un de l’Escapulada i un de la nostra seu social, el bar Lips.

P- Quines son les funcions i activitats que desenvolupa actualment la Torcida Escapulada?

R- Dues fonamentalment: d’una banda, intentar ambientar el lateral de l’estadi (fins a la fundació de la penya mut), tot implicant a la resta de socis europeistes per tal de donar color i animació al màxim als partits a casa i alguns desplaçaments, així com donar suport als partits clau del nostre Juvenil ‘A’ i el nostre Femení. D’altra banda mantenim una web que pretén ser un contrapunt a la web oficial del club, opinant sobre l’actualitat escapulada, amb critiques constructives i sovint amb molt d’humor. És una web amb un xat i un fòrum que vol ser punt de trobada dels europeistes internautes.

P- Quins son els millors moments que ha viscut vostè com a membre, ja sigui president o no, de la Torcida?

R- Sens dubte la salvació, el miracle irrepetible de la temporada passada... ens hi jugàvem molt més que un descens i va ser inoblidable. També recordo, tot i que molt abans de crear la Torcida, el bicampionat front el Barcelona a les copes de Catalunya

P - ... I els pitjors?

R- El patiment de la temporada passada en la lliga i el poc reconeixement i recolzament per part del club a la nostra penya, que sí hem trobat per part d’alguns jugadors i familiars dels jugadors i jugadores, que fins i tot s’han fet socis de la nostra penya.

P - Quin futur veu vostè entre els grups d'animació actuals de l'Europa? creu que és possible augmentar el nombre de gent que animi al camp?

R- Avui dia en la tercera divisió és molt difícil arrossegar gent jove als estadis; les televisions i ràdios ens bombardejen contínuament amb notícies sobre la primera divisió i sobretot sobre el Barça. Tots els mitjans repeteixen la mateixa informació elitista, però ben pocs parlen de clubs com l’Europa d’una manera seriosa. Crec que s’hauria de potenciar la participació de les noves generacions al club i crear una comissió de jovent amb representants de les penyes. També s’hauria de crear un grup de treball dedicat a la promoció de l’Europa a la zona de la Vila de Gràcia i entorns, i un butlletí a tot color per a repartir-lo per tota la vila (entitats, bars, restaurants etc).

P - Comenti alguna anècdota especial que hagi viscut vostè amb la seva penya.

R- En el “partit del miracle” de la temporada passada, estàvem animant tant i amb tantes ganes, que no ens vàrem adonar que ens havien xiulat un penal en contra (estàvem a l’altre banda) i vam seguir cantant: "guanyarem, guanyarem, guanyarem..." , fins que un soci ens va dir el que havia passat i ens vam morir de vergonya (riu).

P - Canviant de tema... com veu vostè l'equip d'aquesta temporada de cara a la lliga?

R- Hi ha bons jugadors, però crec que encara falta que funcionin tots junts. Espero que la recuperació d’Ivi, Marcel i Dani Domínguez faci millorar l’equip i marquem més gols, tot i que el problema d’aquesta temporada és que en rebem massa, sobretot a casa. Aquest any hem de pujar; la majoria d’equips de tercera ara estan a la 2aB i la tercera és plena d’ex-equips de catalana... no ens podem quedar enrere.

P -  Creu que és possible que l'Europa torni a les categories que el van veure brillar?

R- Crec que sí. Primer s’ha d’aconseguir a curt termini consolidar-se a la 2a B. Avui dia no és com abans: els àrbitres són més cars en aquesta categoria però els desplaçaments no són molt més llunyans per que hi ha molts catalans. L’Europa a més, augmentaria els ingressos de publicitat, de taquilla, i cobraria dels drets de televisió que, a més a més, donaria a conèixer el club a molta més gent. Vull un Europa al centenari, com a mínim a Segona A... sí més no hem de lluitar per a aconseguir-ho amb convenciment i esforç.

P- Quin és per a vostè el millor jugador que ha vestit l' escapulada de l'Europa?

R- Jo de petit recordo al gran Capella, però  de més recentment destacaria a Lluís Antúnez, Raúl Verdú, Serafín o el salvador Surrallès

P- I ja per acabar, quina opinió en té de la web oficial del Club?

R- Bé, no tinc paraules. Crec que és el millor que li ha passat a l’Europa en els darrers anys. Dona la informació que no ens ofereixen els diaris esportius catalans i és d'una qualitat excel·lent. És molt lloable la feinada que porta tenir-la sempre actualitzada. Aprofito per a felicitar als responsables pel premi merescut a La Nit de l'Esport i també als de la Torcida, per la part que ens toca, donat que al principi d'aquest projecte va ser compartida amb nosaltres la responsabilitat de dur-lo endavant i fer-lo créixer.

Comments (0) Trackbacks (0)

No comments yet.


Leave a comment


*

No trackbacks yet.