Torcida Escapulada
16Sep/150

ELS TEMPS MANEN

Els temps canvien i la directiva de la Torcida d'acord amb els seus socis, hem arribat a la conclusió que la pàgina web, servirà per anunciar informacions de la penya o publicar cròniques dels desplaçaments que efectuem al llarg de la temporada. Des de la penya creiem que la cobertura informativa del club, queda prou coberta amb la pàgina web oficial del club o la de "vamos escapulados" i que no cal ser repetitius en escriure cròniques o informacions, que es trobaran més detallades i ampliades en les pàgines anteriorment citades.

La Torcida seguirà activa i expressant les seves opinions mitjançant les xarxes socials, on seguirem al peu del canó com ja venim fent des de el 2002. Per tant,convidem a tothom a seguir-nos a Twitter i Facebook.  Visca l'Europa i visca la Torcida Escapulada.

27May/140

Entrades a 5 euros per l’Europa-Socuéllamos

La Torcida Escapulada té a la seva disposició entrades a 5 euros pel partit entre l’Europa i el Socuéllamos d’aquest diumenge 1 de juny a les 18h al Nou Sardenya.

L’entrada a taquilla pels no socis del club té el preu de 10 euros.

Per aconseguir les entrades a 5 euros s’ha fer el següent:

1- Pagar els 5 euros per cada entrada a la recepció de l’Orfeó Gracienc (c/Astúries,83). Es pot pagar des d’avui i fins divendres 30 de maig a les 18h.

2- Per recollir l’entrada, prèviament pagada, s’ha d’anar el mateix diumenge 1 de juny al Nou Sardenya al davant del gimnàs Europolis (cantonada del carrer Sardenya) a les 17:15h, on un torcidenc farà entrega de l’entrada.

No hi faltis!!! Hem d’omplir el Nou Sardenya!!!

24Mar/140

3 punts per seguir a dalt

Posted by Xavier Vidal

Europa 1- Rubi 0

El Campanar de Gràcia

La   primera part de l'Europa va ser molt bona. El Rubí gairebé no es va acostar a la porteria de Rafa Leva i el joc escapulat va crear moltes ocasions a la porteria rival.

El gran partit de la línia mitja de l'equip, especialment de Marc Esteban.

La victòria que ens referma ens els llocs capdavanters de la classificació i que ens dona confiança de cara aquestes darreres jornades.

El gran ambient viscut al gol del Nou Sardenya, on totes les penyes van animar de valent.

El lliri de gràcia

La segona part a diferència de la primera va estar absenta gairebé d'ocasions de gol escapulades. Un 1-0 ens fa patir molt als aficionats i els darrers minuts tot i que el Rubí no va xutar a porta, un rebot o qualsevol circumstància podia posar l'empat al marcador.

Els dos gols anul.lats a l'Europa que s'haurien de veure si eren fora de joc

El de negre

Malament, sobretot un dels auxiliars que tenia una molla al braç.

Afició rival

Cap penya del Rubí o grup d'aficionats es van fer presents al Nou Sardenya. Una llàstima que un partit entre dos equips aspirants al títol no hi hagués més ambient visitant.

Comentari final

Malgrat que alguns dubten del nostre europeisme, ahir i com sempre , vam estar animant i donant suport a l'equip com venim fent des de fa 12 anys.Aquests darrers partits i vist com d' està d'apretat la classificació,  el nostre suport és bàsic per aconseguir el play-off.  Visca la Torcida, visca l'Europa SEMPRE!!!!!!

Trofeu Torcida Escapulada Alex Delmàs

5 punts Marc Esteban

3 punts León

1 punt Cano

12Mar/140

Resposta a Pedro Dólera

Es veu que com que la Torcida Escapulada no té suficients mitjans per posar-se en contacte (e-mail, Facebook, Twitter etc) l’entrenador del Club Esportiu Europa, va triar la roda de premsa desprès del partit contra el Figueres, per, de manera indirecte i sense citar-nos, contestar les observacions que educadament li vam fer des d’aquesta web .

Per tant, i després d’escoltar les paraules de l’entrenador, ens veiem obligats a puntualitzar i aclarir diversos punts :

Per començar, ens sap greu que el senyor Pedro Dólera, no posi noms i cognoms a les seves crítiques. Utilitza una roda de premsa i de manera indirecte per contestar-nos. A la Torcida Escapulada ens sembla una paradoxa que l’entrenador, que sempre té un verb fàcil amb els àrbitres, en aquest cas, no vagi de cara obertament .

Foto: Ara.cat

El senyor Pedro Dólera, utilitzant un llenguatge bastant planer i despectiu, ratllant la falta de respecte diu “que som uns avantatgistes, que tirem merda a l’entrenador, als jugadors i al club quan la piloteta no entra”. Abans que res, des de la Torcida Escapulada lamentem profundament aquest to despectiu i de menyspreu que utilitza el míster escapulat cap a nosaltres.

Gairebé tothom entén que “tirar merda” a algú vol dir, menysprear-lo, insultar-lo, calumniar-lo o faltar-li al respecte. A la carta oberta en CAP CAS s’arriba a cap d’aquestes situacions acabades d’esmentar i encara MOLT MENYS es fa cap referència als jugadors i al club. Si es crítica és, i des de la nostra visió de socis i penyistes, les tàctiques de l’entrenador i la seva gestió de la plantilla i, SEMPRE des de la correcció i explicant els nostres motius, sense males paraules que sí que utilitza l’entrenador.

MAI hem dit ni hem fet cap referència a que Pedro Dólera no treballi, no s’hi deixi la pell o no hi posi interès. MAI!!! A la carta queda ben clar a qui va dirigida o sigui que senyor Pedro Dólera no hi posi en el sac al Club i encara molt menys als jugadors, dels que no tenim cap queixa, com queda ben clar a les cròniques dels partits i a la mateixa carta. Una de dos, o no ha entès res del que diu o s’ho fa venir bé per fer una versió que li convingui i per aquí, la Torcida Escapulada no hi passa.

Segurament que vostè no deu saber que la nostra penya no només es dedica a animar i a escriure articles a la nostra web oficial sinó que realitzem altres tasques que ajuden a millorar el club dia rere dia que si vol li explicarem quan vulgui. Ens dol que només ens vegi com una penya que va en contra del C.E.Europa.

Foto: www.ceeuropa.cat

El to defensiu que utilitza, i també el to de salva-pàtries europeista i a vegades, fins i tot despòtic, que usa a la més mínima crítica, ens dona la sensació que es sent permanentment atacat. Cal recordar-li que, malgrat més de 10 anys de sequera, l’hàbitat natural de l’Europa a Tercera Divisió, és estar en els llocs capdavanters, o sigui que està fent el mínim que se li exigeix a l’entitat. Diu que està tranquil, però el seu llenguatge no verbal no diu pas això, ni tampoc els cops a la taula durant la roda de premsa.

El senyor Pedro Dólera, demana unió de tots els estaments del club, directiva, cos tècnic, jugadors i afició. Molt bé ens sembla perfecte, però segons es desprèn de les seves paraules, l’afició ha de ser d’una determinada manera, que és ser acrític total i animar a l’Europa sense parar. És a dir com si fos una secta, tots a seguir al líder, sense fer cap tipus de pregunta i/o objecció, una visió un xic totalitària no?

I finalment i arrel d’això últim. El senyor Pedro Dólera és l’últim que ens ha de dir com animem i com ha de comportar-se la penya. Li recordem, per si no ho té clar, que som socis i que podem dir i criticar el que vulguem ( amb respecte) i que per més que digui que cadascú és lliure d’opinar el que vulgui, a la roda de premsa no se’l va veure pas massa conciliador. Les seves expressions el traeixen.

11Mar/140

La pilota ja entra!

Posted by Oleguer Olivé

Resultat: Europa 2-Figueres 1

El campanar de Gràcia

  • Tornar a guanyar un partit després de quatre partits sense fer-ho
  • Tornar a marcar un gol després de 328 minuts sense fer-ho
  • Que Cebri i Javi Sánchez, dos dels jugadors que han de fer la majoria dels gols de l’equip, tornessin a mullar.

El lliri de Gràcia

  • El joc de l’equip continua sent lleig i directe. L’equip no juga amb la frescor i el criteri de la primera volta.
  • El reguitzell de canvis de posició a l’onze inicial va tenir un nou capítol amb la introducció de Cano al lateral deixant els laterals nats Guillem i León fora de la convocatòria. Com s’han de sentir Guillem i León quan al seu lloc natural de lateral l’ocupa un jugador que normalment juga de central? I no tenim res en contra de Cano, ja que el considero un dels millors centrals de la categoria.
  • L’expulsió de Pedro Dólera per targeta vermella directa els últims minuts de partit.  Segons he pogut escoltar a l’entrevista que li feia el periodista Ignasi Trapero a Dólera, l’àrbitre el va expulsar pensant que li protestava a ell però realment era perquè intercanviava unes paraules amb l’entrenador del Figueres, Francesc Cargol. Sigui pel motiu que sigui, no m’agrada que el nostre entrenador sigui expulsat.

L’afició rival

  • Presència del Front Unió, penya de la UE Figueres, que va animar al seu equip. Va haver-hi bon ambient entre aquesta penya i les de l’Europa.

El de negre

  • Va tenir una actuació irregular equivocant-se en diferents decisions.

Comentari

Important victòria contra un Figueres que només va aguantar els primers setanta minuts de partit pel cansament que li va suposar el partit entre setmana de la Copa Catalunya. Ens quedem amb el caràcter i l’entrega dels jugadors que van demostrar que volien trencar la mala ratxa de resultats.

Trofeu Millor Jugador Torcida Escapulada

5- Cebri

3-Javi Sánchez

1- Valderas

5Mar/140

"Carta" oberta a Pedro Dólera

Posted by Bernat

Aquest proper diumenge arribem a la jornada 28 del campionat de Tercera Divisió, iniciem la recta final de la temporada regular. L’Europa com ja és sabut per tots vosaltres està travessant per un període dolent de joc i de resultats. Inimaginable fa tres mesos, o potser sí (més endavant ho argumentaré). Hem passat de ser líders destacats del grup V (amb rècord de punts a la primera volta inclosa) a encadenar només una victòria en els últims set partits (i tenim pendent un partit al camp del Cerdanyola) i ser actualment quarts.

Abans de continuar amb aquestes reflexions, voldria recordar que durant la gran primera volta de l’equip, van haver-hi vàries dificultats com les recuperacions de Cebri, Camacho o la lesió d’Alberto (jugadors habituals), i que en més d’una jornada es va haver de completar la convocatòria de l’equip amb jugadors del Juvenil A (Divisió d’Honor) i de l’Europa B (4ª Catalana), fins i tot va debutar el jove Isaac, i es va lesionar el porter titular Rafa Leva (molt ben substituït per Eloi durant vàries jornades), tot i a aquests impediments es va quedar campió d’hivern.

Per un altre costat el club ha incorporat durant el mercat d’hivern a tres jugadors a Vivó (provinent de 2ºB), Cuadras (de 1ª Catalana i Tercera enguany) i Aitor Ramirez (2ºB), tots ell durant el mes de gener, mentre que s’han donat de baixa a Edgar i Cristian del Moral (tots dos amb molt pocs minuts) i s’ha lesionat de gravetat Alegre (amb força participació, tan fent de lateral com d’extrem). També cal mencionar la recuperació d’Alberto González (central), el qual havia disputat fins a aquell moment molts pocs partits. Per tant, davant l’experiència de la primera volta amb poc efectius, entenc que el cos tècnic ha pogut reforçar en aquelles línies que creien que havia més mancances.

Totes aquests circumstàncies em fan reflexionar dels motius de la gran davallada de l’equip.

El per què de la gran davallada de l’equip?? per mi un del grans motius ha sigut la recuperació de varis jugadors més l’arribada de noves incorporacions, us semblarà contradictori, però per mi no ho és, el que vull expressar és que el cos tècnic, amb el Pedro Dólera al capdavant,  des del mes de gener no ha sabut gestionar una plantilla de 20 jugadors disponibles.

Des del mes de gener (ja que anteriorment tenien les excuses de lesions, sancions, etc) ha començat a funcionar, permeteu-me fer una mica de broma, el que anomenem la “Ruleta del Dólera”, on no s’ha repetit cap alineació (tenint tota la plantilla disponible), on a cada partit s’ha canviat la defensa (només repeteix Víctor Duran) i el mig camp (només repeteix Javi Lara). On jugadors que passen a ser titulars i disputar un bon partit i a marcar gols a ser no-convocats (per exemple Valderas), on jugadors que són centrals passen a jugar de laterals (Cano) i els que són laterals no estan ni convocats (Cuadras).

És a dir, hem passat d’una primera volta on s’aplicava una lògica futbolística (amb les circumstàncies de les lesions i l’excepció de Cano de davanter) a una disbauxa total on és té compte el repartiment de minuts entre els jugadors (rotacions), les mides del terreny de joc del rival i la manera de jugar del contrari, deixant de banda el propi joc. Tots aquests fets fan que el propi jugador estigui desconcertat, al no poder agafar mai la confiança i la seguretat que dóna jugar regularment. És vital tenir continuïtat per poder fer un EQUIP.

Per tant, tots aquells aficionats que anem habitualment al Nou Sardenya i als desplaçament no encertem mai més de 5 noms d’una alineació.

La combinació de la no continuïtat per gairebé la majoria de jugadors i que la resta d’equips de la divisió ja estan totalment conjuntats (ja porten tota una volta intentant ser un equip) i que per tant porten una marxa més, fa que actualment l’Europa estigui a un nivell inferior a la majoria d’equips de Tercera. En cap moment em vull referir al nivell dels jugadors, ja que considero que amb la plantilla actual podríem sobreviure perfectament a 2B, ja que tenim una de les millors plantilles de la categoria.

Vull destacar la paraula equip, per que voldria també destacar que Pedro Dólera, properament serà l’entrenador amb més partits entrenats (4rt temporada) al nostre club, entitat de més de 100 anys d’història, per tant una dada molt important, però per la gran majoria de socis no ens alegra gens.

Per aquelles persones que no segueixen el dia dia del club m’imagino que és una circumstància difícil d’explicar. Jo des d’aquí uns en donaré algunes (altres no puc o no vull).

L’entrenador Pedro Dolera porta 4 anys a l’Europa, en aquests anys ha sigut incapaç de crear un EQUIP, una manera de jugar, moviments automàtics entre jugadors, un equip tipus, tenint a favor la gran estabilitat de jugadors a la plantilla, tampoc habitual a la resta d’equips de Tercera Divisió (essent l’Europa el que menys moviments de mercat de fitxatges fa els últims anys) i no tenint cap problema econòmic.

Actualment a la plantilla hi ha fins a 8 jugadors (Valderas, Cano, Rovira, Alberto, Cebri, Guzman, Rafa Leva i Javi Lara) que almenys porten 3 temporades a l’Europa, mentre que altres porten un parell.

Durant aquestes tres temporades més la que portem en curs l’equip ha fet un final de temporada força dolent, excepte l’any passat, tot i que s’hagués pogut aspirar a guanyar la Lliga. És en aquest tram de Lliga on la resta d’equips fan tota aquella feina que no han fet durant la temporada mentre que l’Europa es desaccelera a la meitat de la segona volta.

Una altra circumstància que també ens molesta a alguns socis es la faltar autocrítica a l’hora valorar els plantejaments dels partit un cop finalitzats, “no només es culpa de no fer el primer gol del partit, de les centrades, de si els defenses contraris són més alts”, pot ser algun dia també es fan errors de sortida, de falta d’intensitat, de no llegir bé els partits, no saber adormir un partit, etc.

A la temporada d’enguany li queden 12 partits, per tant demano al Pedro Dólera sobretot coherència, fora invents, que llenci la Ruleta a les escombraries que per una vegada per totes apliqui lògica, cada jugador ocupi la seva posició més habitual, continuïtat per aquells jugadors en qui confiï, fora rotacions sense sentit. Un entrenador ha de saber treure el millor de cada jugador i només així es farà un equip d’alt rendiment.

El Pedro Dolera pot passar a la història de dues maneres: com a entrenador que més partits a dirigit l’Europa, sense pena ni glòria; o bé per ser campió de Lliga i pujar a 2B.

Pedro tu tries. Els aficionats ho tenim clar.

24Feb/140

Decebedor

Posted by Xavier Vidal

Europa 0 – Manlleu 2

El Campanar de Gràcia

En el país dels cecs el borni és el rei, i tot i que últimament no estem massa encertats, encara continuem en zona de play-off i en segona posició.

El Lliri de Gràcia

Moltes coses. Masses. Per començar i que son dades que ningú pot rebatre : 224 minuts sense marcar cap gol i 7 punts de 18. Aquestes dades no son de cap equip líder ni generen massa optimisme.

Un altre aspecte és el joc de l’equip. Ningú, repeteixo, ningú té cap queixa de cap jugador, l’actitud es molt bona, però està clar que no es juga com a la primera volta i això no es culpa dels jugadors.

Amb el que no estic ni estem d’acord és amb els plantejaments que el cos tècnic ha fet en aquests darrers partits. No vull jugar a fer d’entrenador, repeteixo no vull jugar a ser entrenador, però hi ha diversos aspectes del joc que no entenc. El joc físic no és la característica d’aquest equip. El disseny de la plantilla és clar que no aposta per un joc directe; bé doncs darrerament el cos tècnic decideix jugar estil “Montañesa” i així ens va.

Amb un linea mitja amb Guzmán com a únic creador de joc, els rivals ho tenen fàcil, anul·lat Guzman el joc de l’Europa es queda sense idees. Valderas i Vivó son excel·lents en la recuperació de pilotes i en la pressió al contrari, però no creen joc, no es que els donem la culpa ells sinó, que senzillament no són les seves característiques. Tot això fa, que la majoria de jugades europeistes arribin al mig del camp contrari i vist el bloqueig, s’opti per penjar pilota a la babalà, cap a l’area contraria aviam si Javi Sanchez la caça. Molt primitiu.

Darrerament es creen molt poques ocasions de gol i si aquestes poques no s’aprofiten acabem sense guanyar el partit.

Totes aquestes apreciacions no son només vistes per qui escriu aquest article, la totalitat de la Torcida pensa el mateix i gent de fora de la penya de diverses edats i penyes també ho comparteixen.

Europa

Foto: ceeuropa.cat

El de negre

L’àrbitre no va tenir cap problema i va passar totalment desapercebut.

Afició rival

Cap penya o grup d’aficionats visitants va visitar el Nou Sardenya

Comentari final

La Torcida està amb els jugadors i amb l’Europa. Hem demostrat i ja fa més de 10 anys, que quan es fan les coses bé som els primers en dir-ho, però que també som crítics quan des de, el nostre punt de vista, no es fan les coses com s’han de fer. Tenim l’impresió però que darrerament, el fet de queixar-nos de les decisions tècniques ens comporta esta etiquetats com a “dolents” o més col·loquialment com a “torracollons”, enfront d’altres que son totalment acrítics. Posició, aquesta última que respectem, però que tampoc volem que alguns l’utilitzin per etiquetar europeistes bons i europeistes dolents. Fer això pot portar males conseqüències. El temps posarà a cadascú al seu lloc, a nosaltres ens avala més d’una dècada animant a l’Europa al Nou Sardenya i a camps com el Pubilla Casas o el Pomar; fa anys que ens “arrosseguem” i el nostre europeisme es a prova de bomba. Agradi o no.

Trofeu Torcida Escapulada Alex Delmàs

5 punts Cano

3 punts Valderas

1 punt Rovira

10Feb/140

Empat a res

Posted by Oleguer Olivé

Resultat: Europa 0- Montañesa 0

El campanar de Gràcia

· L’espectacular ambient que hi havia a les grades del Nou Sardenya gràcies a les tres penyes que estàvem al gol animant a l’Europa. Quin goig fa veure així l’estadi!

· La bona sintonia que hi va haver amb la Peña El Hueco que aglutinava a la majoria d’aficionats de la Montañesa.

· Les bones intervencions que va fer el porter escapulat Eloi Mir que va jugar per l’absència de Rafa Leva per sanció. La Montañesa va tenir poques ocasions, però les que va tenir les va saber resoldre a la perfecció.

· La bona jornada torcidenca que va començar a les 10h del matí amb l’esmorzar de germanor i va acabar passades les 14h desprès del partit.


El lliri de Gràcia

· La introducció de canvis a l’alineació titular del conjunt escapulat que no vam entendre. Les més sorprenents va ser les absències del capità Àlex Cano que no va entrar ni a la convocatòria i la de Valderas que va estar a la banqueta i, desprès d’escalfar molts minuts de la segona part, no va jugar. En un partit que es preveia físic i amb jugades per alt, creiem que el més adient era posar Valderas el mig del camp i Cano al centre de la defensa per aprofitar el seu poder amb el cap en els llançaments de falta i de córner. I més, quan Valderas venia d’haver fet un gran partit la setmana passada.

· El poc poder ofensiu de l’Europa que tot i jugar amb Rovira, Diego i Javi Sánchez al davant gairebé no van crear cap ocasió clara en tot el partit. Creiem que el problema rau en que el centre del camp escapulat ahir no va fluir perquè l’última passada no va arribar als davanters. Una alternativa que es va valorar durant la segona meitat des de la graderia va ser posar Charly Ruiz per fer d’enllaç amb Javi Sánchez i Cebri, però finalment l’ex del Prat el van arraconar a l’extrem...

· El partit contra la Montañesa ens va recordar el partit contra l’Arandina al Nou Sardenya en el qual el conjunt escapulat semblava no tenir idees ni poder ofensiu per foradar la porteria rival. L’Europa va caure en el joc que volia la Montañesa amb parades constants per les faltes i amb les jugades per alt.

· El reg de la gespa que va mullar alguns aficionats de la zona del gol de Sardenya quan desplegàvem les pancartes.


El de negre

· Va estar malament en algunes decisions i no va saber tallar amb targetes el joc dur dels visitants.

L’afició rival

· La Peña del Hueco va animar des del lateral del davant del bar. Abans del partit ens vam fer una foto de germanor amb ells quedant palès la bona sintonia que tenim les dues penyes. Tot i això, ens esperàvem més presència d’aficionats visitants per la bona classificació dels dos equips i pel preu de les entrades.

Comentari

Sempre és un mal resultat empatar a casa i, a més, si ets líder. Últimament, l’Europa no està jugant tant sòlid com a la primera volta, però esperem que aviat torni a trobar-se còmode i recuperi la bona ratxa de joc i resultats. L’afició com es demostra en cada partit estarem animant a l’equip en tot moment. Ànims i endavant Europa!!

Punts Trofeu Torcida Escapulada Àlex Delmàs

5- Eloi

3- Victor Duran

1-Guillem

13Jan/140

Un punt per reafirmar el liderat

Posted by Xavier Vidal

Cornellà 1 - Europa 1

El Campanar de Gràcia

El partit en global va ser de molta emoció, qualsevol dels dos equips hauria pogut guanyar. Va ser un encontre ple d'ocasions i amb un alt ritme de joc.

La molt bona segona part dels escapulats. Tot i encaixar  un gol en els primers minuts de l'encontre, l'equip no va perdre el nord i picant pedra va aconseguir el gol de l'empat i fins i tot disposar d'opcions per aconseguir la victòria.

La gran ratxa golejadora de Javi Sánchez, tot un "killer" de l'àrea que ni els torrons li fan perdre la punteria.

La bona entrada al Municipal de Cornellà. Fa patxoca veure partits de Tercera Divisió amb ambient, càntics, tensió etc..

L'afició escapulada. Un bon nombre de seguidors graciencs, entre ells força Torcidencs,   es van donar cita a les intal·lacions del Baix Llobregat, per presenciar un dels grans duels de la categoria.